Pivní lázně patří k jednomu z neoblíbenějších druhů lázní již od středověku.
Jedná se o velmi starou a unikátní lázeňskou terapii, kde jsou využívány přírodní suroviny ve formě chmele, kvasnic a dalších přírodních látek, které působí blahodárně na vaše tělo.
Pivní lázně patří k jednomu z neoblíbenějších druhů lázní již od středověku. Jedná se o velmi starou a unikátní lázeňskou terapii, kde jsou využívány přírodní suroviny ve formě chmele, kvasnic a dalších přírodních látek, které se používají nejen při výrobě piva a formou koupelí v pivních lázních působí blahodárně na vaše tělo. V pivní lázni není použito ječmene, proto není potřeba se obávat negativních alergických reakcí. Součástí pivní lázeňské procedury je i neomezená konzumace nepasterizovaného piva Bernard®. Tato kombinace dodá energii a zdraví celému vašemu tělu.
Lázně jako takové byly provozovány před 4 tisíci lety v Indii. Blahodárné účinky, které má lázeňství na lidský organismus znali i staří Číňané a Egypťané. Historie výroby piva sahá až do 7. tisíciletí před n.l., kdy pivo, zřejmě omylem, objevili staří Sumerové. Vypěstované obilí špatně uskladnili a tím byl vynalezen princip kvašení. Více informací o výrobě piva a jeho historii se dozvíte na stránce O pivě. Spojení piva a lázní je oficiálně známo z dob středověku, kdy bylo z pramenů zjištěno tehdejší vědění o blahodárných účincích koupání se v pivu. Již v této době objevili preventivní účinky pivních lázní a pivních koupelí.
Relaxační procedury v pivních lázních Bernard Praha jsou rozděleny do několika částí, z nichž první je koupel v pivní lázni v originální velké vaně určené pro 2 osoby, spojená s NEOMEZENOU konzumací piva Bernard a druhá část je relaxační – odpočinková. Obě části trvají dohromady cca 1 hodinu. Při spojení pivní procedury s masáží pak cca hodinu a půl.
Pivní koupele jsou od středověku prověřenou léčebnou procedurou. Nutné je dodržet správnou teplotu lázně, dobu lázně a správné dávkování přísad. Koupele probíhají ve speciálních vanách určených pro pivní lázně a i proto příznivě prospívají organismu člověka. Pivní koupel očišťuje a pročišťuje organismus přes póry pokožky.
Aby vám pocit ze „znovuzrození“ zůstal co nejdéle, nesmíte se osprchovat dříve než za dvanáct hodin. Pokud netrpíte právě kožními nemocemi, stačí si proceduru zopakovat za měsíc. V případě, že trpíte kožními nemocemi, lze proceduru opakovat i častěji.
Každá návštěva dostane po proceduře originální lahev Bernard® s historickým uzávěrem a certifikát o absolvování s podrobným popisem procedury.
Námi používané pivo je vyráběné z nejkvalitnější odrůdy českého chmele.
V dřívějších dobách jsme mohli najít v nejedné hospůdce etikety či plakáty s nápisem „Pivo dělá hezká těla“. Tehdejší smysl tohoto rčení je pravdivý a my Vás rádi o tom přesvědčíme. Pivo je základ pivních koupelí v pivních lázních.
Historie výroby piva sahá do 7. tisíciletí před naším letopočtem, kdy pivo, tak trochu omylem, objevili staří Sumerové. Právě metoda výroby piva započala ve špatném skladování obilí, které pěstovali. Obilí bylo skladováno v hliněných nádobách, do kterých natekla voda a tím byl objeven princip kvašení. Výsledkem tohoto procesu byl nápoj s příjemnou, osvěžující a omamnou chutí.
V moderní době, což je pro výrobu piva posledních cca 200, let je pivo vařeno v pivovarech. Pro jeho výrobu se používá obilný slad, voda, chmel a kvasnice. V některých zemích se do piva přidávají různé druhy koření.
Průběh výroby se po staletí nezměnil – vše začíná mletím sladu a následným vařením piva. Mladina se posléze ochladí a použijí se vypropagované kvasnice a následně probíhá hlavní kvašení. Tento pivní polotovar se uloží do pivních tanků, kde pivo leží a zraje. Po ležení a zrání piva následuje křemelinová a mikrobiologická filtrace. Zde už všichni milovníci piva jásají, neboť po těchto procedurách se pivo stáčí a expeduje se.
Ječmený slad – základní surovina pro výrobu kvalitního piva Bernard. Proces výroby sladu pro pivní lázně Praha Bernard je následující. Do sladovny přivezou kvalitní výběrový ječmen, obilí je následně čištěno a tříděno, aby se pro výrobu piva použilo skutečně to nejlepší. Obilí se skladuje a následně se máčí v máčecí obilné kádi. Pro dobré pivo se musí nechat ječmen mírně vyklíčit a po vyklíčení je připraveno na proces hvozdění. Takto upravený ječmen - tedy vlastně už slad se opět skladuje a je připraven k expedici.
Pivo Bernard®, které je dodáváno do našich pivních lázní je vyráběno tradičním způsobem z nejkvalitnější odrůdy českého chmele. Pivo není pasterizováno, proto si zachovává kvalitu, chuť i vůni.
Pivní lázně Bernard v centru Prahy 1 a Prahy 2